Συνταγή του μήνα: Γεμιστά μανιτάρια με κάστανα και φέτα στη σχάρα
13 Ιαν 2025

Μια vegetarian BBQ συνταγή με φθινοπωρινή διάθεση! Δοκίμασε γεμιστά portobello με κάστανα και φέτα πάνω στην CasusGrill.
Αν ψάχνεις έναν διαφορετικό, γιορτινό και πεντανόστιμο μεζέ για το BBQ σου, τα γεμιστά μανιτάρια portobello με κάστανα και φέτα είναι ό,τι πρέπει. Ταιριάζουν υπέροχα ως ορεκτικό ή και ως εναλλακτικό κυρίως για όσους αποφεύγουν το κρέας. Το καλύτερο; Ψήνονται εύκολα πάνω στην CasusGrill, με υγιεινό και καθαρό ψήσιμο, χωρίς φλόγες και περιττές προετοιμασίες.
Υλικά:
6 μεγάλα μανιτάρια portobello
12 κάστανα χαραγμένα
100 γρ. τριμμένη φέτα
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (θυμάρι, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμάζεις τα κάστανα:
Τα ψήνεις πρώτα στην CasusGrill για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζεις και τα ψιλοκόβεις.
2. Ψήνεις τα μανιτάρια:
Τοποθετείς τα καθαρισμένα portobello στη σχάρα της CasusGrill και τα ψήνεις για περίπου 5-6 λεπτά από την κάτω πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να πάρουν θερμοκρασία.
3. Ετοιμάζεις τη γέμιση:
Ανακατεύεις τα ψιλοκομμένα κάστανα με τη φέτα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Γεμίζεις τα μανιτάρια:
Αφαιρείς τα portobello από τη σχάρα, τα γεμίζεις με το μείγμα και τα επαναφέρεις στην CasusGrill. Ψήνεις για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να δέσει η γέμιση.
5. Σερβίρεις:
Σερβίρεις τα γεμιστά μανιτάρια ζεστά, πασπαλισμένα με φρέσκο θυμάρι.
Απολαυστικά, υγιεινά και με φθινοπωρινές γεύσεις που δένουν υπέροχα στη σχάρα. Με την CasusGrill, κάθε σου BBQ γίνεται πιο απλό, πιο ασφαλές και πιο βιώσιμο — ακόμη και με πιάτα χωρίς κρέας.
📌 Αν θες να δεις τη συνταγή βήμα-βήμα, δες το reel στο Instagram μας!
📦 Απόκτησε την CasusGrill και κάνε τις χειμερινές γεύσεις... εμπειρία!
