Συνταγή του μήνα: Σολομός με σιρόπι σφενδάμου και μουστάρδα
22 Μαρ 2025

Γλυκόξινος σολομός με μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου στη σχάρα – μια διαφορετική BBQ πρόταση που εντυπωσιάζει, με τη βοήθεια της CasusGrill.
Μια συνταγή που φέρνει τον αέρα του Καναδά στο πιάτο σου, με ελληνική υπογραφή. Ο σολομός μαρινάρεται και γλασάρεται με έναν ιδιαίτερο συνδυασμό μουστάρδας και σιροπιού σφενδάμου, ψήνεται τέλεια πάνω στην CasusGrill και σερβίρεται με φρέσκια σαλάτα.
Υλικά για 2 μερίδες
2 φιλέτα σολομού
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία του σολομού
Σε ένα μπολ, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύεις. Αλείφεις τα φιλέτα σολομού με αυτό το μείγμα και τα αφήνεις να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά, όσο ετοιμάζεις τη CasusGrill.
2. Ετοιμασία του γλάσου
Σε ξεχωριστό μικρό μπολ, αναμειγνύεις το σιρόπι σφενδάμου με τη μουστάρδα. Αυτό είναι το γλάσο που θα δώσει τη γλυκόξινη ένταση στο ψήσιμο.
3. Ψήσιμο στην CasusGrill
Ανάβεις την CasusGrill και περιμένεις 5 λεπτά να είναι έτοιμη. Ψήνεις τα φιλέτα σολομού για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα.
4. Γλάσο και τελείωμα
Μόλις γυρίσεις τον σολομό από τη δεύτερη πλευρά, απλώνεις με ένα πινέλο το γλάσο μουστάρδας–σφενδάμου από πάνω. Ψήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη, ώστε να καραμελώσει ελαφρώς το μείγμα πάνω στο ψάρι.
5. Σερβίρισμα
Σερβίρεις τον σολομό ζεστό, με σαλάτα ρόκας, ντοματίνια και φέτες λεμονιού. Το άρωμα από το καπνιστό ψήσιμο σε συνδυασμό με τη γλυκιά επίγευση από το σιρόπι δημιουργεί μια gourmet εμπειρία – χωρίς κόπο, χωρίς δύσκολες καθαριότητες.
CasusGrill tip: Αν σου αρέσει πιο καλοψημένος ο σολομός, άφησέ τον για 1-2 λεπτά επιπλέον ανά πλευρά. Η CasusGrill προσφέρει σταθερή θερμοκρασία, ιδανική για ομοιόμορφο ψήσιμο, ακόμα και για πιο απαιτητικά υλικά όπως το ψάρι.
Δες τη συνταγή σε βίντεο στο Instagram Reel μας
📦 Απόκτησε την CasusGrill πατώντας εδώ
