Ψήσε σαν θεός: BBQ εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία

8 Αυγ 2025

Ένα BBQ αλλιώτικο από τα άλλα, εμπνευσμένο από το ελληνικό Δωδεκάθεο. Τι θα έτρωγε ο Δίας, ο Ποσειδώνας ή η Αφροδίτη αν καθόντουσαν στο τραπέζι σου; Συνδύασε φαντασία, γεύσεις και CasusGrill για να ψήσεις σαν… θεός!

Αν μπορούσες να καλέσεις το Δωδεκάθεο για BBQ, τι θα τους έφτιαχνες; Και πιο σημαντικό: τι θα διάλεγαν εκείνοι;

Ακολουθεί μια θεϊκή λίστα με γεύσεις που δεν θα έγραφε ούτε ο Όμηρος.
(Εσύ απλώς φρόντισε να έχεις CasusGrill στο τραπέζι, όλα τα άλλα είναι… μυθολογία.)

⚡ Δίας

→ Χοιρινός λαιμός με καραμελωμένα σύκα & δεντρολίβανο
Ο ηγέτης δεν τρώει πρόχειρα. Θέλει πιάτο με πλούτο, ελληνικό χαρακτήρα και επιβλητική γεύση. Το σύκο δίνει το βασιλικό άγγιγμα, το δεντρολίβανο το βάθος.
Αν ο κεραυνός είχε γεύση, θα ήταν αυτή.

🌊 Ποσειδώνας

→ Σουβλάκι ξιφία με λεμονόχορτο & κάπαρη
Θαλασσινή φινέτσα σε BBQ εκδοχή. Ελαφρύ, μυρωδάτο, με άρωμα νησιού. Σερβίρεται με χοντρό αλάτι και θαλασσινό αέρα.
Ο Ποσειδώνας το τρώει με το ένα χέρι και με το άλλο κρατάει τρίαινα.

🔥 Άρης

→ Μοσχαρίσιο συκώτι με μπούκοβο και καραμελωμένο κρεμμύδι
Το πιο “μάχιμο” πιάτο του BBQ. Δυνατό, έντονο, με aftertaste που δεν ξεχνάς. Για όσους θέλουν να βγουν νικητές στη μάχη της γεύσης.

💌 Αφροδίτη

→ Ρολάκια μελιτζάνας με ανθότυρο, μέλι & ροδοπέταλα
Γεύση γλυκιά, αισθησιακή, με υλικά που φλερτάρουν μεταξύ τους. Η μελιτζάνα ψήνεται απαλά στην CasusGrill και γεμίζει με αρώματα.

🌿 Άρτεμις

→ Κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα με λεμόνι & ρίγανη
Επιστροφή στη φύση, στο απλό, στο άγριο. Σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ψωμί και μυρωδιές δάσους. Αν το φαγητό είχε πυξίδα, αυτή θα έδειχνε Άρτεμις.

🛡️ Αθηνά

→ Πράσινο σουβλάκι: κολοκυθάκι, ντομάτα, αβοκάντο & πέστο βασιλικού
Ο στρατηγικός νους επιλέγει γεύσεις που είναι έξυπνες και υγιεινές. Δεν χρειάζεται κρέας για να κερδίσει την παρτίδα, μόνο συνδυασμούς που λειτουργούν σαν ρολόι.

🍷 Διόνυσος

→ Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε κόκκινο κρασί, με σταφίδες και κύμινο
Δεν υπάρχει BBQ χωρίς ένα ποτήρι κρασί και χωρίς γεύσεις που προκαλούν έκρηξη. Πιάτο για αυτούς που δεν χορταίνουν τη ζωή. Και τις μερίδες.

✨ Γιατί CasusGrill;

Γιατί οι θεοί δεν καθαρίζουν ψησταριές.
Η CasusGrill:

  • είναι έτοιμη σε 5’

  • ψήνει δυνατά και ομοιόμορφα χωρίς φλόγα

  • δεν αφήνει πίσω της σκουπίδια ή καπνό

  • και το κυριότερο… χωράει παντού.

Δεν χρειάζεσαι βουνό για να ψήσεις σαν θεός. Μπαλκόνι και CasusGrill φτάνουν.

🎉 Extra ιδέα για βραδιά Δωδεκάθεου

Φτιάξε μενού με τα ονόματα των θεών (τύπου “Το σουβλάκι του Άρη”, “Το πιάτο της Αφροδίτης”).
Δώσε στον καθένα από την παρέα να διαλέξει το «θεϊκό alter ego» του και ετοιμάσου για γέλια.
(Προσοχή στους Δίες. Συνήθως είναι αυτοί που τρώνε πρώτοι.)

Το καλοκαίρι είναι μικρό. Το BBQ όμως μπορεί να είναι μεγάλο.
Με λίγη φαντασία, μεράκι και μια CasusGrill στο χέρι, ψήνεις όχι απλώς φαγητό — αλλά ιστορία.

Διαβάστε επίσης...

Διαβάστε επίσης...

15/9/25

Ψήσιμο και τρίποντα: Όταν το BBQ συναντά την Εθνική

15/9/25

Ψήσιμο και τρίποντα: Όταν το BBQ συναντά την Εθνική

29/8/25

Ψήσε δίπλα στο κύμα: Οδηγός για βιώσιμο BBQ στην παραλία

Ονειρεύεσαι BBQ δίπλα στο κύμα αλλά ανησυχείς για τους περιορισμούς; Ανακάλυψε πώς μπορείς να οργανώσεις μια καλοκαιρινή εμπειρία ψησίματος στην παραλία με ασφάλεια και σεβασμό στη φύση. Ο απόλυτος οδηγός για υπεύθυνο, βιώσιμο BBQ χωρίς φλόγα και χωρίς ενοχές.

29/8/25

Ψήσε δίπλα στο κύμα: Οδηγός για βιώσιμο BBQ στην παραλία

Ονειρεύεσαι BBQ δίπλα στο κύμα αλλά ανησυχείς για τους περιορισμούς; Ανακάλυψε πώς μπορείς να οργανώσεις μια καλοκαιρινή εμπειρία ψησίματος στην παραλία με ασφάλεια και σεβασμό στη φύση. Ο απόλυτος οδηγός για υπεύθυνο, βιώσιμο BBQ χωρίς φλόγα και χωρίς ενοχές.

22/8/25

Μια φορά κι έναν καιρό… η ιστορία του BBQ και πώς έφτασε στην Ελλάδα

Η ιστορία του BBQ είναι ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από την Καραϊβική και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα. Ανακάλυψε πώς η τέχνη του ψησίματος εξελίχθηκε σε παγκόσμια κουλτούρα και πώς η CasusGrill δίνει νέα πνοή σε αυτή την αγαπημένη συνήθεια, συνδυάζοντας την παράδοση με την οικολογική συνείδηση.

22/8/25

Μια φορά κι έναν καιρό… η ιστορία του BBQ και πώς έφτασε στην Ελλάδα

Η ιστορία του BBQ είναι ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από την Καραϊβική και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα. Ανακάλυψε πώς η τέχνη του ψησίματος εξελίχθηκε σε παγκόσμια κουλτούρα και πώς η CasusGrill δίνει νέα πνοή σε αυτή την αγαπημένη συνήθεια, συνδυάζοντας την παράδοση με την οικολογική συνείδηση.

CasusGrill. Το μυστικό του ΒΒQ

Η 1η οικολογική ψησταριά ΒΒQ μιας χρήσης, χωρίς φλόγα.

Η CasusGrill είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Amfori, για το ανοιχτό, βιώσιμο εμπόριο και την προστασία των εργαζομένων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.amfori.org

Copyright 2024 - CasusGrilll. All rights reserved.

CasusGrill. Το μυστικό του ΒΒQ

Η 1η οικολογική ψησταριά ΒΒQ μιας χρήσης, χωρίς φλόγα.

Η CasusGrill είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Amfori, για το ανοιχτό, βιώσιμο εμπόριο και την προστασία των εργαζομένων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.amfori.org

Copyright 2024 - CasusGrilll. All rights reserved.

CasusGrill. Το μυστικό του ΒΒQ

Η 1η οικολογική ψησταριά ΒΒQ μιας χρήσης, χωρίς φλόγα.

Η CasusGrill είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Amfori, για το ανοιχτό, βιώσιμο εμπόριο και την προστασία των εργαζομένων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.amfori.org

Copyright 2024 - CasusGrilll. All rights reserved.