Αυλώνος 107 & Σιώκου 10443, Αθήνα

Βιωσιμότητα

Σεβόμενοι το περιβάλλον

Βιωσιμότητα

Σεβόμενοι το περιβάλλον

Βιωσιμότητα

Σεβόμενοι το περιβάλλον

Image 2785

Πώς συμβάλλουμε στον πλανήτη

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η κλιματική αλλαγή θέτει σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον, με αυξημένες και ανεξέλεγκτες βροχοπτώσεις που προκαλούν πλημμύρες, ανησυχητική άνοδο της θερμοκρασίας που προκαλούν ξηρασίες και σημαντική άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Η CasusGrill™ βοηθά στη μείωση των εκπομπών CO2 χρησιμοποιώντας λιγότερες μπριγκέτες φυσικού bamboo, σε σύγκριση με τις αλουμινένιες ψησταριές μιας χρήσης που χρησιμοποιούν διπλάσια ποσότητα κάρβουνο από άνθρακα. Θέλουμε να συνδυάσουμε την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής με μειωμένες εκπομπές CO2.

Η CasusGrill™ συμβάλει σημαντικά στην διαχείριση και μείωση των αποβλήτων λόγω χρήσης φυσικών υλικών που βιοδιασπώνται στο 100%.

Η CasusGrill™ πιστεύει στη βιώσιμη διαχείριση και αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων, ενώ στηρίζει το fair trade, έχοντας δικής δημιουργήσει δική της εταιρεία στην Κίνα για να ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων και των συνθηκών εργασίας.

Image 2530

Bamboo

Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο βιώσιμα υλικά, καθώς το φυτό αναπτύσσεται γρήγορα, ευδοκιμεί φυσικά χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, απορροφά μεγάλες ποσότητες CO2 και παράγει 35% περισσότερο οξυγόνο από τα δέντρα.

Το μπαμπού είναι ένα πολύ συμπαγές υλικό και επειδή είναι φυσικώς αντιβακτηριδιακό, είναι πολύ κατάλληλο για μαγείρεμα και σερβίρισμα.

Το μπαμπού αποσυντίθεται φυσικά στο περιβάλλον. Μπορεί να χρειαστεί μερικούς μήνες είτε μερικά χρόνια για να βιοδιασπαστεί καθώς η αποσύνθεση του εξαρτάται από διάφορες συνθήκες: έδαφος, θερμοκρασία και ατμόσφαιρα. Ανάλογα με τον τύπο της κομποστοποίησης, οι βέργες μπαμπού μπορεί να χρειαστούν από 3 χρόνια έως 4 μήνες για να βιοδιασπαστούν.

Image 2531

Ηφαιστειακή πέτρα (περλίτης)

100% περιβαλλοντικά ασφαλής ανακύκλωση

Όλα τα υλικά της Casusgrill είναι βιοδιασπώμενα εκτός από τις ηφαιστειακές πέτρες.

Ο περλίτης ίναι ένα ανόργανο και ουδέτερο προϊόν και επιστρέφει στη φύση ως πέτρα ενώ μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως βελτιωτικό εδάφους στις καλλιέργειες.

Image 2532

Ανακυκλωμένο Χαρτόνι

Το κυματοειδές χαρτόνι είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί, το οποίο απαιτεί λιγότερη ενέργεια, νερό και λιγότερα χημικά για να κατασκευαστεί από το μη ανακυκλωμένο χαρτί. Ωστόσο, το κυματοειδές χαρτόνι για τη σχάρα είναι κατασκευασμένο από παρθένο χαρτί, το οποίο είναι εγκεκριμένο για επαφή με τρόφιμα

Σε τυπικές συνθήκες κήπου – όταν ένα κομμάτι χαρτόνι χρησιμοποιείται ως υλικό εδαφοκάλυψης όπου τεμαχίζεται και εμποτίζεται για να αποσυντεθεί αποτελεσματικά – η βιοαποδόμηση συμβαίνει γρήγορα, με το μεγαλύτερο μέρος του χαρτονιού να διασπάται πλήρως από μικροοργανισμούς εντός τριών μηνών.

Image 2533

Φυσική Μπριγκέτα bamboo

Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο βιώσιμα υλικά, καθώς το φυτό αναπτύσσεται γρήγορα, ευδοκιμεί φυσικά χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, απορροφά μεγάλες ποσότητες CO2 και παράγει 35% περισσότερο οξυγόνο από τα δέντρα.

Ο σχεδιασμός της μπρικέτας σε σχήμα ντόνατ βελτιστοποιεί τη θερμική απόδοση σε συνδυασμό με τις ηφαιστειακές πέτρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έως και 50% λιγότερη χρήση άνθρακα και καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τη γνωστή ψησταριά αλουμινίου μιας χρήσης.

Οι μπρικέτες μπαμπού ανάβουν εύκολα με το Quick Oxylite™ και είναι έτοιμες σε περίπου 5 λεπτά. Ο χρόνος καύσης είναι περισσότερο από 60 λεπτά.

Image 2534

Φροντίδα & Αποκομιδή

Όλα τα υλικά είναι βιώσιμα και βιοδιασπώμενα εκτός από τις ηφαιστειακές πέτρες.

Πριν από την απόρριψη, αφαιρέστε τις ηφαιστειακές πέτρες και αφήστε το χαρτόνι και το μπαμπού για ανακύκλωση σε έναν κάδο. Μπορεί επίσης να απορριφθούν σε φωτιά και έτσι ΔΕΝ αφήνει σκουπίδια στη φύση.

Καθώς οι ηφαιστειακές πέτρες είναι ένα ανόργανο και ουδέτερο προϊόν, δεν υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν ή να μεταμορφωθούν και δεν υπάρχει ανάγκη να μεταφερθούν σε χωματερή. Οι ηφαιστειακές πέτρες μπορούν να επιστραφούν στη φύση και να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του εδάφους στις καλλιέργεια φυτών.

Βιωσιμότητα

Βιωσιμότητα

Κατασκευή από 100% φυσικά υλικά, ελάχιστες εκπομπές CO2 και πλήρως βιοδιασπώμενη

Απλή – Εύκολη

Απλή – Εύκολη

Στήνεται σε 2 λεπτά, ανάβει εύκολα και σε 5 λεπτά η εστία φθάνει τους 300⁰-400⁰ έτοιμη για ψήσιμο

Απόδοση

Απόδοση

Ψήνει ομοιόμορφα κρέας, ψάρι, λαχανικά για > 60 λεπτά, χωρίς να τα καίει διατηρώντας όλη τη γεύση