Μια φορά κι έναν καιρό… η ιστορία του BBQ και πώς έφτασε στην Ελλάδα
22 Αυγ 2025

Η ιστορία του BBQ είναι ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από την Καραϊβική και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα. Ανακάλυψε πώς η τέχνη του ψησίματος εξελίχθηκε σε παγκόσμια κουλτούρα και πώς η CasusGrill δίνει νέα πνοή σε αυτή την αγαπημένη συνήθεια, συνδυάζοντας την παράδοση με την οικολογική συνείδηση.
Το άρωμα του ψητού κρέατος είναι συνδεδεμένο με τις πιο όμορφες καλοκαιρινές μας αναμνήσεις. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η φωτιά υπήρξε σημείο συνάντησης και απόλαυσης. Το BBQ, όπως το ξέρουμε σήμερα, έχει μακρύ ταξίδι πίσω του, γεμάτο κουλτούρες, τεχνικές και ιστορίες που καίνε σαν κάρβουνο.
Η λέξη “barbecue” έχει τις ρίζες της στη φυλή των Τάινο στην Καραϊβική, με το “barbacoa” μια ξύλινη κατασκευή για ψήσιμο πάνω από τη φωτιά. Οι Ισπανοί εξερευνητές την υιοθέτησαν και τη μετέφεραν στην Αμερική, όπου εξελίχθηκε σε εθνικό φαινόμενο. Από τις αυλές του Τέξας μέχρι τις όχθες του Μισισιπή, το BBQ έγινε συνώνυμο της παρέας, της μουσικής και του καλού φαγητού.
Στην Ελλάδα, φυσικά, δεν μείναμε πίσω. Το παραδοσιακό μας ψήσιμο, από το σουβλάκι μέχρι τον οβελία, έχει πάντα θέση στο τραπέζι. Όμως τα τελευταία χρόνια, η κουλτούρα του BBQ πήρε νέα πνοή: άμεσο ψήσιμο, χαλαρή διάθεση και απόλαυση χωρίς κόπο. Το ελληνικό BBQ σήμερα είναι ένας γευστικός συγκερασμός: η δική μας φιλοξενία, με το σύγχρονο στυλ της εύκολης προετοιμασίας.
Σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας του BBQ έρχεται η CasusGrill. Η φορητή, μιας χρήσης και πλήρως οικολογική ψησταριά δίνει λύση σε όσους θέλουν να ψήνουν παντού, από την παραλία μέχρι το μπαλκόνι. Χωρίς φλόγες, χωρίς καθάρισμα, χωρίς ενοχές. Με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση, η CasusGrill σου επιτρέπει να συνεχίσεις το μύθο του BBQ, με τον δικό σου τρόπο.
